Reklama
Malinové bábovky
Fotogalerie:

Malinové bábovky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Ingredience

  • 30 g tuku + na formičky
  • 1 kelímek celozrnné hladké mouky
  • 1 kelímek hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku (bez fosfátů)
  • 3 lžíce mletého máku
  • 2 velká vejce
  • 8 lžic cukru krupice
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 5 lžic mléka
  • 8 lžic rozpuštěného másla
  • najemno nastrouhaná kůra z 1/2 biolimety
  • 150 g malin

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do kastrolku dáme tuk a na mírném ohni jej rozpustíme. Silikonové formičky vypláchneme studenou vodou a necháme vyschnout. Každou vymažeme trochou tuku.

  2. Mouky s kypřicím práškem prosejeme do mísy. Přidáme mák a vše promícháme.

  3. Do nádoby rozklepneme vejce a rozšleháme je. Pak postupně přisypáváme cukr a vše vyšleháme. K vaječné směsi zašleháme smetanu s mlékem.

  4. Do rozpuštěného, ale vychladlého másla vmícháme limetovou kůru. Máslo pomalu přiléváme k vaječné hmotě a dobře promícháme. Nyní vmícháme mouku a vše propracujeme na hladké těsto.

  5. Ovoce očistíme. Vybíráme plody pevné, ne rozmačkané. Do forem rozdělíme lžičkou trochu těsta. Na něj položíme po dvou plodech malin. Zakryjeme zbylým těstem, to by mělo být asi do 3/4 formiček, jinak z nich může vytéct. Navrch do těsta vmáčkneme zbylé maliny.

  6. Troubu předehřejeme na 200 °C. Muffiny pečeme asi 17–19 minut. Muffiny necháme vychladnout. Před podáváním je můžeme vyjmout z formiček, vložit je do papírových košíčků a můžeme poprášit cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu