Reklama
Reklama
Malinové bábovky
Fotogalerie:

Malinové bábovky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Ingredience

  • 30 g tuku + na formičky
  • 1 kelímek celozrnné hladké mouky
  • 1 kelímek hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku (bez fosfátů)
  • 3 lžíce mletého máku
  • 2 velká vejce
  • 8 lžic cukru krupice
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 5 lžic mléka
  • 8 lžic rozpuštěného másla
  • najemno nastrouhaná kůra z 1/2 biolimety
  • 150 g malin

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do kastrolku dáme tuk a na mírném ohni jej rozpustíme. Silikonové formičky vypláchneme studenou vodou a necháme vyschnout. Každou vymažeme trochou tuku.

  2. Mouky s kypřicím práškem prosejeme do mísy. Přidáme mák a vše promícháme.

  3. Do nádoby rozklepneme vejce a rozšleháme je. Pak postupně přisypáváme cukr a vše vyšleháme. K vaječné směsi zašleháme smetanu s mlékem.

  4. Do rozpuštěného, ale vychladlého másla vmícháme limetovou kůru. Máslo pomalu přiléváme k vaječné hmotě a dobře promícháme. Nyní vmícháme mouku a vše propracujeme na hladké těsto.

  5. Ovoce očistíme. Vybíráme plody pevné, ne rozmačkané. Do forem rozdělíme lžičkou trochu těsta. Na něj položíme po dvou plodech malin. Zakryjeme zbylým těstem, to by mělo být asi do 3/4 formiček, jinak z nich může vytéct. Navrch do těsta vmáčkneme zbylé maliny.

  6. Troubu předehřejeme na 200 °C. Muffiny pečeme asi 17–19 minut. Muffiny necháme vychladnout. Před podáváním je můžeme vyjmout z formiček, vložit je do papírových košíčků a můžeme poprášit cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun
Sladký život /08.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Podle receptu

Terezy Martínkové z Frýdku-Místku

Sladký život /30.01.19
Řecký perník s melasou

Řecký perník s melasou

Martina Gabrielová, Brno

Sladký život /28.01.19
Povidlová bábovka

Povidlová bábovka

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /27.01.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama