Reklama
Malé cheesecaky s granátovým jablkem
Fotogalerie:

Malé cheesecaky s granátovým jablkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu Terezy Bubínkové z Olomouce

Ingredience

  • 200 g kakaových máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 3 žloutky
  • 100 g cukru moučky
  • 350 g mascar pone (případně lučiny)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 4 plátky želatiny
  • 1 granátové jablko
  • 150 ml šťávy z granátového jablka (džusu)
  • 80 g cukru

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslové sušenky vložíme do sáčku a rozdrtíme na jemné drobečky. Máslo necháme rozpustit a zapracujeme do sušenek. Formičky na muffiny vytřeme máslem a do každé vložíme 2 lžíce hmoty, pořádně upěchujeme. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, vetřeme mascarpone a přimícháme smetanu, ve které jsme rozpustili pudinkový prášek.

  2. krok2

    Směs naléváme do formiček na připravený korpus. Formu položíme do vyššího plechu, do kterého nalijeme horkou vodu do výše 2/3 formiček. Vložíme do trouby a při 160 °C pečeme 50 minut. Necháme zchladnout.

  3. Plátky želatiny necháme ve vodě nabobtnat podle návodu. Ve šťávě při mírném zahřívání rozpustíme cukr a rozpustíme vymačkané plátky želatiny – nevaříme. Vlažnou želatinu naléváme na vychladlé cheesecaky a posypeme zrníčky z granátového jablka.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutá buchta s tvarohem

Kynutá buchta s tvarohem

Romana Rubášová, Klatovy
Sladký život /02.07.18
Mandlový sen s borůvkami

Mandlový sen s borůvkami

Václav Spal, Rakovník

Sladký život /02.07.18
Křehký rybízový koláč

Křehký rybízový koláč

Podle receptu

Jiřiny Brunové z Lipna nad Vltavou

Sladký život /01.07.18
Listové košíčky s krémem a jahodami

Listové košíčky s krémem a jahodami

Rychlé, snadné a chutné

Podle receptu Leony Chrástalové z Hulína

Sladký život /29.06.18
Rybízová dřeň

Rybízová dřeň

Barbora Gavláková, Havířov

Sladký život /29.06.18
Srnčí hřbet s broskvemi

Srnčí hřbet s broskvemi

Podle receptu

Violy Hercikové z Prahy

Sladký život /26.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama