Reklama
Makovo-tvarohové koláče
Fotogalerie:

Makovo-tvarohové koláče

Monika Cardová
Monika Cardová
Dubí 3

Mé oblíbené koláče, chutnají celé rodině. Upečte si je také pro radost.

Monika Cardová, Dubí

Ingredience

  • 300 ml mléko
  • 20 g droždí
  • 240 g krupicový cukr
  • 300 g hladká mouka
  • 2 ks žloutek
  • špetka sůl
  • 60 g máslo
  • 1 vanička měkký tvaroh
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 200 g mák

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Ze 100 ml mléka, droždí, 10 g cukru a lžíce mouky uděláme kvásek.
  2. Přidáme 300 g mouky, 50 ml mléka, 2 žloutky, 50g cukru a sůl. Částečně propracujeme a pak přidáme rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
  3. Do tvarohu přidáme 100 g cukru, vanilkový cukr a 1 vejce. Umletý mák svaříme se 150 ml mléka a 80 g cukru.
  4. Z vykynutého těsta uděláme 4 bochánky, dáme je na každý zvlášť na plech a necháme ještě tak 10 minut vykynout.
  5. Potom bochánky rozválíme a okraje těsta potřeme bílky, které nám zbyly.
  6. Na těsto nastříkáme náplně, podle své představy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C, přibližně 15 minut.

    TIP: Můžeme ozdobit kandovaným ovocem, mandlemi či rozinkami.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu