Reklama
Makové vdolky
Fotogalerie:

Makové vdolky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Brambor je zjemní, vydrží déle měkké.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • dle chuti sůl
  • 30 g droždí
  • 500 g mouka hladká
  • 1 lžíce cukr
  • 250 ml mléko
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce olej
  • 1 ks uvařeného nastrouhaného bramboru
  • 50 g máslo
  • 1 ks vejce na potření
  • dle potřeby mák na posypání
  • dle potřeby sůl na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme sůl a mouku. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí s cukrem. Přilijeme vlažné mléko a necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce, brambor, olej, máslo a zaděláme vláčné těsto.
  2. Necháme je kynout asi 30 minut. Vykynuté těsto na válu rozdělíme na kousky (podle toho, jak chceme vdolky velké) a tvoříme vdolky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem a solí. Vdolky pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 35 minut.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu