Ingredience
- Těsto :
- 250 g polohrubá mouka
- 240 g cukr moučka
- 120 g máslo
- 3 vejce
- 200 ml mléko
- 1 kypřící prášek
- 100 g mletý mák
- Krém :
- 2 tyčinky Margot
- 200 ml smetana na šlehání
- 2 lžičky máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky, cukr a rozpuštěné máslo vyšleháme, přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme sníh ze 3 bílků. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do předem vyhřáté trouby 180 °C a pečeme 50 min.
-
Mezitím si připravíme krém: Margotky nahrubo nastrouháme, dáme do rendlíku společně s máslem a smetanou, necháme na mírném plameni rozpustit a krátce povaříme. Krém necháme zchládnout ( nejlépe v lednici do druhého dne ) a potom ho vyšleháme ručním šlehačem.
-
Řezy slepíme, když nám zůstane krém, potřeme i vrchní vrstvu. Přikryjeme alobalem a necháme ztuhnout v lednici, pěkně nasáknou.