Po takovém cukroví určitě nepřibereš.
Šárka Ospalíková, Říčany
Ingredience
- 50 g vlašské ořechy
- 100 g rozinky
- 100 g mletý modrý mák
- 1 lžíce med
- na posypání válu mletý mák
- 15 plátků neslazené mandle
- trocha cukrářského zdobení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ořechy umeleme. Rozinky krátce povaříme a poté je rovněž umeleme. Mletý mák smícháme v míse s ořechy, rozinkami a medem. Směs dobře promícháme a necháme v lednici tuhnout asi 30 minut.
-
Těstíčko rozválíme na vále posypaném vrstvou mletého máku na plát silný asi 3–5 mm. Tvořítkem vykrojíme kolečka. Doprostřed kolečka vtiskneme plátek
mandle a po stranách ozdobíme cukrářským zdobením.