Doplněné polévkou mohou být i hlavním chodem oběda.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 500 ml vlažné mléko
- 1 lžíce moučkový cukr
- 1-2 žloutky
- špetka sůl
- 10 g droždí
- 250 g polohrubá mouka
- tuk na vymazání lívanečníků
- skořicový cukr nebo skořice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Droždí utřeme v hlubší misce s cukrem, přidáme tři lžíce mléka, dvě lžíce mouky a umícháme řidší těstíčko „kvásek“. Necháme v zakryté misce vykynout. Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, sůl a postupně lžíci nebo dvě mouky a lžíci mléka. Těsto dobře rozšleháme, znovu zakryjeme a necháme na teple kynout.
-
Lívanečník nebo menší pánev vytřeme tukem a naběračkou lijeme těsto, které pečeme po obou stranách. Ještě teplé lívanečky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.