Reklama
Litý koláč pod čepicí
Fotogalerie:

Litý koláč pod čepicí

Blanka Novotná

Karlovy Vary

Čerstvé ovoce je nejlepší, ale může být i mražené.

Blanka Novotná, Karlovy Vary

Ingredience

  • 300 g polohrubá mouka
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 200 g pískový cukr
  • 1 kypřicí prášek
  • 80 g máslo
  • 500 g bílý jogurt
  • 200 g ostružiny
  • 300 g jahody
  • 100 g moučkový cukr
  • lístky meduňky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Polohrubou mouku prosejeme se solí. Žloutky utřeme s pískovým cukrem do pěny.Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo a bílý jogurt. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem.

  2. krok2

    Na těsto rovnoměrně rozložíme ostružiny a na kousky pokrájené jahody. Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 180  °C a pečeme asi 40 minut.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na koláč. Zapečeme ještě asi 10–15 minut.

Tip redakce

Pokud používáš mražené ovoce, musíš počítat s tím, že koláč bude mokřejší, je tedy lépe péct jej na horký vzduch a dobu pečení trochu prodloužit.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu