Ingredience
- 1 dl mléko
- 100 g máslo
- 1 čokoláda na vaření
- 1 čokoláda bílá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si musíme připravit formičky, do kterých budeme čokoládu lít. Formičky jsou nejlepší kovové – jdou nejlépe vyklápět. Ale můžeme použít i alobal od bonboniéry, ve kterém jsou bonbony uloženy. Zvolené formičky důkladně vymažeme máslem a necháme v lednici ztuhnout. Tmavou čokoládu rozpustíme s 50g másla a 2 lžícemi mléka. Po rozpuštění rozlijeme čokoládu do formiček a dáme na 30 minut do lednice. S bílou čokoládou budeme postupovat naprosto stejně. Když ji budeme mít rozehřátou, vyndáme si z lednice již zatuhlou tmavou čokoládu a bílou na ni přilijeme. Bonbonky dáme do lednice na 2 až 3 hodiny ztuhnout. Pak je vyklopíme a vložíme na ozdobnou misku. Zvlášť efektně vypadají na skleněné misce.