Reklama
Litá čokoláda
Fotogalerie:

Litá čokoláda

Bohdana Hájková

Řevničov
Je to velmi rychlé a snadné. Jak budou příslušné tvary vypadat, záleží na formičce. Dokonce jde takto zhotovovat i různé ozdůbky třeba na dort nebo na završení ovocných nebo pudinkových pohárů. Fantazii se meze nekladou.
Bohdana Hájková, Řevničov

Ingredience

  • 1 dl mléko
  • 100 g máslo
  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 čokoláda bílá

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si musíme připravit formičky, do kterých budeme čokoládu lít. Formičky jsou nejlepší kovové – jdou nejlépe vyklápět. Ale můžeme použít i alobal od  bonboniéry, ve kterém jsou bonbony uloženy. Zvolené formičky důkladně vymažeme máslem a necháme v lednici ztuhnout. Tmavou čokoládu rozpustíme s 50g másla a 2 lžícemi mléka. Po rozpuštění rozlijeme čokoládu do formiček a dáme na 30 minut do lednice. S bílou čokoládou budeme postupovat naprosto stejně. Když ji budeme mít rozehřátou, vyndáme si z lednice již zatuhlou tmavou čokoládu a bílou na ni přilijeme. Bonbonky dáme do lednice na 2 až 3 hodiny ztuhnout. Pak je vyklopíme a vložíme na ozdobnou misku. Zvlášť efektně vypadají na skleněné misce.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu