Zbytečně nepřislazovaný koláč s jednoduchou přípravou a nakyslou příchutí.
Eva Mrowiecová, Karviná
Ingredience
- 1/2 balení listové těsto1
- 1 vanilkový cukr
- 1 konzerva kompotované jahody
- cukr moučka
- jahodová zavařenina
- citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto vyválíme a vložíme do nízké kulaté formy. Jahody slijeme, v sezóně můžeme použít čerstvé. Těsto potřeme kelímkem jahodové marmelády a poklademe jahodami, které do těsta mírně zatlačíme.
-
Pokapeme citronovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem. Dáme péct do mírně vyhřáté trouby a po upečení necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.