Na bohaté náplni si jistě pochutnáte.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 1 balení listové těsto
- 6 ks jablka
- 1 l mléko
- 2 ks vanilkový pudink
- cukr dle chuti
- skořice
- vejce na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pudinky si uvaříme v mléce s cukrem podle návodu. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a promícháme s cukrem a skořicí.
-
Listové těsto vyválíme na velkou placku a přeneseme do pekáčku. Okraje musí přečnívat, tak aby se bochan dal potom zabalit.
-
Na dno rozprostřeme jablka a navrch nalijeme pudink. Bochan navrchu uzavřeme, celý potřeme vejcem a dáme péci na 30 minut do trouby předehřáté na 200 °C.