Reklama
Listové řezy s drobenkou
Fotogalerie:
 

Listové řezy s drobenkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Všichni zbožňujeme drobenkové koláče a štrúdly. Když se ale tyto dva dezerty propojí, vznikne tak úplně nový chuťový zážitek, který si jistě zamiluješ ještě víc.

Ingredience

  • 250 g másla
  • 400 g hladké mouky + trocha hladké mouky na rozválení těsta
  • 200 g cukru moučky
  • 2 vanilinové cukry
  • 500 g chlazeného listového těsta
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • na poprášení řezů cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo nakrájíme na plátky. Vezmeme velkou mísu, do které dáme plátky másla s moukou a oběma cukry. Trpělivě prsty zpracováváme, až vznikne drobenka. Těsto rozdělíme napolovic. Jeden díl zatím uložíme do lednice. Ten druhý rozválíme na válu poprášeném hladkou moukou. Připravíme tenký obdélník těsta. Takto postupujeme i při zpracování zbylého těsta.

  2. krok2

    Nyní si rozdělíme drobenku napolovic. Každý plát těsta pokryjeme rovnoměrnou vrstvou drobenky. Tu mírně dlaněmi přitlačíme k těstu.

  3. krok3

    Nejprve zahneme konce těsta, pak plát rychle, ale opatrně srolujeme. Vznikne nohavice, kterou svrchu přimáčkneme a ostrým nožem opatrně rozkrájíme na řezy o velikosti přibližně 4 x 7 cm.

  4. krok4

    Řezy jemně přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Určitě se na plech nevejdou všechny. Zbylé zatím uložíme na podložce do lednice. Vejce rozšleháme s mlékem a každý řez směsí potřeme.

  5. krok5

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Vložíme plech s řezy a pečeme dozlatova, asi 12–14 minut. Řezy necháme vychladnout na drátěné mřížce a před podáváním je pocukrujeme moučkovým nebo vanilkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava
Sladký život /19.01.18
Tvarohový moučník s ovocem

Tvarohový moučník s ovocem

Milada Zámečníková, Děčín

Sladký život /12.01.18
Mišpulové šátečky

Mišpulové šátečky

Eva Červenková, Praha

Sladký život /10.01.18
Šup šup koláč z listového těsta

Šup šup koláč z listového těsta

Lucie Paláková, Dolní Domaslavice

Sladký život /09.01.18
Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Šárka Zbytková, Rosice

Sladký život /07.01.18
Bílkové řezy s kandovaným ovocem

Bílkové řezy s kandovaným ovocem

Upečeno podle receptu

Karolíny Chládkové z Ivančic

Sladký život /06.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama