Reklama
Listové řezy s drobenkou
Fotogalerie:
 

Listové řezy s drobenkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Všichni zbožňujeme drobenkové koláče a štrúdly. Když se ale tyto dva dezerty propojí, vznikne tak úplně nový chuťový zážitek, který si jistě zamiluješ ještě víc.

Ingredience

  • 250 g másla
  • 400 g hladké mouky + trocha hladké mouky na rozválení těsta
  • 200 g cukru moučky
  • 2 vanilinové cukry
  • 500 g chlazeného listového těsta
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • na poprášení řezů cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo nakrájíme na plátky. Vezmeme velkou mísu, do které dáme plátky másla s moukou a oběma cukry. Trpělivě prsty zpracováváme, až vznikne drobenka. Těsto rozdělíme napolovic. Jeden díl zatím uložíme do lednice. Ten druhý rozválíme na válu poprášeném hladkou moukou. Připravíme tenký obdélník těsta. Takto postupujeme i při zpracování zbylého těsta.

  2. krok2

    Nyní si rozdělíme drobenku napolovic. Každý plát těsta pokryjeme rovnoměrnou vrstvou drobenky. Tu mírně dlaněmi přitlačíme k těstu.

  3. krok3

    Nejprve zahneme konce těsta, pak plát rychle, ale opatrně srolujeme. Vznikne nohavice, kterou svrchu přimáčkneme a ostrým nožem opatrně rozkrájíme na řezy o velikosti přibližně 4 x 7 cm.

  4. krok4

    Řezy jemně přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Určitě se na plech nevejdou všechny. Zbylé zatím uložíme na podložce do lednice. Vejce rozšleháme s mlékem a každý řez směsí potřeme.

  5. krok5

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Vložíme plech s řezy a pečeme dozlatova, asi 12–14 minut. Řezy necháme vychladnout na drátěné mřížce a před podáváním je pocukrujeme moučkovým nebo vanilkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Veselá kuřátka pro radost

Veselá kuřátka pro radost

Každý si je zamiluje Marie Popelová, Praha
Sladký život /31.03.18
Nepečené sluníčko

Nepečené sluníčko

Radka Začinská, Ostrava

Sladký život /30.03.18
Lehký dort s mascarpone

Lehký dort s mascarpone

Radana Müllerová, Podbořany

Sladký život /30.03.18
Plněné bochánky s polevou

Plněné bochánky s polevou

Upečeno podle receptu

Adély Radové z Chrudimi

Sladký život /29.03.18
Velikonoční cop

Velikonoční cop

Martina Antalová, Postřižín

Sladký život /25.03.18
Čokoládové řezy

Čokoládové řezy

Martina Slámová, Karviná

Sladký život /23.03.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama