Reklama
Listové řezy s drobenkou
Fotogalerie:
 

Listové řezy s drobenkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Všichni zbožňujeme drobenkové koláče a štrúdly. Když se ale tyto dva dezerty propojí, vznikne tak úplně nový chuťový zážitek, který si jistě zamiluješ ještě víc.

Ingredience

  • 250 g másla
  • 400 g hladké mouky + trocha hladké mouky na rozválení těsta
  • 200 g cukru moučky
  • 2 vanilinové cukry
  • 500 g chlazeného listového těsta
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • na poprášení řezů cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo nakrájíme na plátky. Vezmeme velkou mísu, do které dáme plátky másla s moukou a oběma cukry. Trpělivě prsty zpracováváme, až vznikne drobenka. Těsto rozdělíme napolovic. Jeden díl zatím uložíme do lednice. Ten druhý rozválíme na válu poprášeném hladkou moukou. Připravíme tenký obdélník těsta. Takto postupujeme i při zpracování zbylého těsta.

  2. krok2

    Nyní si rozdělíme drobenku napolovic. Každý plát těsta pokryjeme rovnoměrnou vrstvou drobenky. Tu mírně dlaněmi přitlačíme k těstu.

  3. krok3

    Nejprve zahneme konce těsta, pak plát rychle, ale opatrně srolujeme. Vznikne nohavice, kterou svrchu přimáčkneme a ostrým nožem opatrně rozkrájíme na řezy o velikosti přibližně 4 x 7 cm.

  4. krok4

    Řezy jemně přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Určitě se na plech nevejdou všechny. Zbylé zatím uložíme na podložce do lednice. Vejce rozšleháme s mlékem a každý řez směsí potřeme.

  5. krok5

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Vložíme plech s řezy a pečeme dozlatova, asi 12–14 minut. Řezy necháme vychladnout na drátěné mřížce a před podáváním je pocukrujeme moučkovým nebo vanilkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Griliášový medovník

Griliášový medovník

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /12.10.18
Lahodné mandlové kuličky

Lahodné mandlové kuličky

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /11.10.18
Medový koláč s ořechy

Medový koláč s ořechy

Pěkně křupavá mňamka.

Dana Bláhové, Žatec

Sladký život /11.10.18
Podzimní buchta s karamelem

Podzimní buchta s karamelem

Jana Remková, Orlová

Sladký život /11.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama