Reklama
Linecký koláč se sněhem
Fotogalerie:

Linecký koláč se sněhem

Alena Sosnová

Liberec
Je trochu pracnější, ale ke kávě moc dobrý. Určitě si pochutnáš.
Alena Sosnová, Liberec

Ingredience

  • Těsto
  • 150 g hera
  • 100 g cukr krupice
  • 2 žloutek
  • 300 g mouka hladká
  • 1 prášek do pečiva
  • Náplň
  • 1 sklenice marmeláda brusinková
  • Sníh
  • 130 g cukr krupice
  • 4 bílky
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Heru utřeme s cukrem. Potom přimícháme žloutky a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Vypracujeme tužší těsto, které rozložíme na pečicí papír rozměrů velkého plechu.
  2. Pomocí potravinové fólie rozválíme těsto válečkem na plát silný asi 3–4 mm. Těsto společně s pečicím papírem přesuneme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut.
  3. Poté těsto vyjmeme z trouby, potřeme je rovnoměrně marmeládou a pak pečeme ještě dalších 15 minut.
  4. Mezitím z bílků, soli a cukru vyšleháme tuhý sníh, který nakonec naneseme na koláč a dopékáme při teplotě asi
    150 °C dalších 15–20 minut. Povrch bílkové vrstvy by měl lehce zhnědnout.

    TIP: Kdo nemá rád brusinky, může použít jakoukoli jinou ‚‚navinulou‘‘ marmeládu.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu