Reklama
Reklama
Linecký koláč s jablky
Fotogalerie:

Linecký koláč s jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Terezy Martínkové z Frýdku-Místku

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500  g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 250  g másla
  • 200  g cukru moučky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • NÁPLŇ:
  • 7 jablek
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 hrst rozinek
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • na posypání cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme pokrájené máslo pokojové teploty, moučkový cukr, vejce, zakysanou smetanu a zpracujeme těsto.

  2. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladu odpočinout. Mezitím si připravíme jablečnou náplň.

  3. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců, pokrájíme je na malé kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a přidáme cukr, skořici, rozinky, vanilkový cukr a vše povaříme asi 10 minut za občasného míchání. Směs necháme vychladnout a pak do ní vmícháme kukuřičný škrob.

  4. Těsto poté rozválíme na placku, vyložíme jím dno a okraje kulaté zapékací mísy, přeneseme jablečnou náplň a přebytek těsta odřízneme a znovu vyválíme.

  5. Vykrájíme jablíčka a naskládáme je přes sebe po celém okraji. Pár jich pak rozložíme do středu koláče a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 40 minut. Hotový koláč pocukrujeme a před podáváním necháme úplně vychladnout.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun
Sladký život /08.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Řecký perník s melasou

Řecký perník s melasou

Martina Gabrielová, Brno

Sladký život /28.01.19
Povidlová bábovka

Povidlová bábovka

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /27.01.19
Mřížkové palačinky

Mřížkové palačinky

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /27.01.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama