Reklama
Linecký koláč s flambovanými jablky
Fotogalerie:

Linecký koláč s flambovanými jablky

Martina Valentová
Martina Valentová
Holice

Každou neděli doma pečeme různé moučníky a dezerty, které si pak vychutnáváme u odpolední kávy. Maminčinou specialitou je linecký koláč s jablkovými povidly. Rozhodla jsem se, že upeču něco podobného. Zapojila jsem fantazii a povidla nahradila flambovanými jablky. Koláč sklidil velký úspěch a během hodinky byl fuč. Byla jsem ráda, že celé rodině tolik chutnal a jak tomu tak bývá, od té doby ho peču každou chvíli.

Martina Valentová, Holice

Ingredience

  • 400 g hladká mouka
  • 180 g cukr moučka
  • 180 g hera
  • 1 prášek do pečiva
  • 70 ml mléko
  • 1 vejce
  • 50 g hera
  • 1 lžička med
  • 3 lžíce třťinový cukr
  • špetka skořice
  • hrst hrozinky
  • 5 ks jablka
  • 1 velký panák tuzemský rum

Doba přípravy

Počet porcí

10-12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si oloupeme jablka. Počet jablek záleží na velikosti Vaší formy, já jich použila pět. Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi si rozehřejeme směs hery, třtinového cukru, medu a skořice. Na rozehřátou směs nasypeme jablka a hrozinky a promícháme. Chvíli mícháme než jablka změknou, poté je zalejeme tuzemákem a zapálíme. Oflambovanou směs dáme odstát.
  2. Připravíme si ručně linecké těsto z mouky, cukru, hery, prášku do pečiva, mléka a vejce. Pokud se těsto příliš lepí podsypáváme ho moukou. Hotové těsto si rozdělíme na dva díly zhruba 60:40.
  3. Větší díl vyválíme a dáme do předem vymazané formy. Těsto uhladíme a párkrát propíchneme vidličkou. Na těsto nasypeme vychladnutou směs flambovaných jablek.
  4. krok4 Z druhého dílu těsta si rádílkem vykrájíme různě dlouhé s různě široké proužky. Pokud se Vám nelíbí mřížka, můžete si vykrájet jiné motivy.
  5. Takto hotový koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba 20 minut. Jakmile zezlátne, vypneme troubu a necháme dojít.
  6. Koláč po upečení pocukrujeme a podáváme třeba se šlehačkou. Přeji dobrou chuť!

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu