Reklama
Linecký koláč s broskvemi
Fotogalerie:

Linecký koláč s broskvemi

Lenka Kerlínová

Darkovice
Moučník‚ který si každý rád přidá.
Lenka Kerlínová, Darkovice

Ingredience

  • 600 g hladká mouka
  • 240 g hera
  • 210 g cukr krupice
  • 2 ks kypřící prášek
  • 2 ks vejce
  • mléko dle potřeby
  • 750 g měkký tvaroh
  • 2 lžíce máslo
  • 6 lžic cukr moučka
  • 2 ks vejce
  • 1 ks vanilkový cukr
  • dle potřeby sůl
  • 850 ml broskvový kompot

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva‚ přidáme změklou‚ pokrájenou heru a vejce. Podle potřeby přidáme několik lžic mléka. Vypracujeme těsto a dáme je do lednice asi na hodinu ztuhnout.
  2. Připravíme si náplň. Máslo se žloutky utřeme do pěny‚ přidáme cukr‚ tvaroh a sůl. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Broskve z kompotu scedíme‚ necháme okapat a potom je nakrájíme na kostičky.
  3. Těsto rozdělíme na dvě části. Z jedné části vyválíme na pomoučeném vále plát‚ zlehka ho posypeme moukou a natočený na válečku přeneseme na plech. Přebývající okraje odřízneme. Těsto potřeme tvarohovou náplní‚ posypeme kostičkami broskví a překryjeme druhým plátem ze zbylého těsta. Přebývající okraje také odřízneme. Můžeme z nich vykrájet ozdobné tvary nahoru na koláč.
  4. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu