Ingredience
- 600 g hladká mouka
- 240 g hera
- 210 g cukr krupice
- 2 ks kypřící prášek
- 2 ks vejce
- mléko dle potřeby
- 750 g měkký tvaroh
- 2 lžíce máslo
- 6 lžic cukr moučka
- 2 ks vejce
- 1 ks vanilkový cukr
- dle potřeby sůl
- 850 ml broskvový kompot
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva‚ přidáme změklou‚ pokrájenou heru a vejce. Podle potřeby přidáme několik lžic mléka. Vypracujeme těsto a dáme je do lednice asi na hodinu ztuhnout.
-
Připravíme si náplň. Máslo se žloutky utřeme do pěny‚ přidáme cukr‚ tvaroh a sůl. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Broskve z kompotu scedíme‚ necháme okapat a potom je nakrájíme na kostičky.
-
Těsto rozdělíme na dvě části. Z jedné části vyválíme na pomoučeném vále plát‚ zlehka ho posypeme moukou a natočený na válečku přeneseme na plech. Přebývající okraje odřízneme. Těsto potřeme tvarohovou náplní‚ posypeme kostičkami broskví a překryjeme druhým plátem ze zbylého těsta. Přebývající okraje také odřízneme. Můžeme z nich vykrájet ozdobné tvary nahoru na koláč.
-
Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.