Reklama
Linecké řezy s citronovou polevou
Fotogalerie:

Linecké řezy s citronovou polevou

Lucie Maléřová
Lucie Maléřová
Horní Bečva

Dobrý na jakoukoliv oslavu, já ho peču hlavně na svátky.

Lucie Maléřová, Horní Bečva

Ingredience

  • Těsto 1:
  • 350 g hladká mouka
  • 200 g máslo
  • 2 žloutky
  • 100 g moučkový cukr
  • 1 balíček kypřicí prášek
  • 2 lžíce kysaná smetana
  • marmeláda
  • Těsto 2:
  • 50 g máslo
  • 250 g moučkový cukr
  • 2 žloutky
  • 200 ml mléko
  • 220 g pomleté vlašské ořechy
  • 150 g hrubá mouka
  • 4 bílky
  • Citronová poleva :
  • 300 g moučkový cukr
  • 1 citron
  • 2 lžíce horká voda

Doba přípravy

Počet porcí

35-40

Orientační cena

125 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme první těsto. Hladkou mouku, máslo, žloutky, moučkový cukr, kypřicí prášek a smetanu zpracujeme na vláčné těsto a rozdělíme ho na poloviny. Jednu na pomoučeném vále vyválíme, uložíme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu a potřeme marmeládou.

  2. Na druhé těsto vymícháme máslo s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, mléko, pomleté ořechy, postupně mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na potřený plát na plechu a na něj uložíme druhou vyválenou část lineckého těsta. Koláč propícháme vidličkou a dáme do středně vyhřáté trouby péci.

  3. Připravíme citronovou polevu. Cukr vymícháme se šťávou z citronu a horkou vodou do hladké hmoty. Vychladlý koláč polijeme polevou. Když poleva ztuhne, koláč nakrájíme na stejné řezy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu