Reklama
Linecké kytičky
Fotogalerie:

Linecké kytičky

Sylvia Svoradová

Ludanice
Peču je při slavnostních příležitostech.
Sylvia Svoradová, Ludanice

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 70 g cukr moučkový
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 žloutek
  • 140 g máslo
  • 1/2 lžičky citrónová kůra
  • 1 pikantní džem
  • na posypání cukr moučkový
  • 50 g čokoláda hořká
  • 25 g tuk ztužený

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky‚ cukru‚ vanilky‚ citronové kůry, másla a žloutků vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladničce asi 30 minut.
  2. Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm a formičkami vykrájíme kvítky. Polovinu plnou a polovinu s menším kvítkem ve středu.
  3. Dáme je na vymazaný plech a pečeme při 180 °C asi 6 minut. Necháme je vychladnout a potom je slepíme pikantním džemem – vždy jeden plný kvítek a jeden vykrojený. Slepené uložíme vedle sebe a posypeme moučkovým cukrem.
  4. Čokoládu a tuk rozpustíme nad párou‚ necháme zchladnout a pak lžičkou opatrně nalijeme čokoládu do středu každého kvítku. Necháme ztuhnout a podáváme.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu