Můj oblíbený recept na linecké.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- Těsto:
- 300 g hladká mouka
- 150 g hera
- 80 g cukr moučka
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- kůra z 1 citronu
- 1 lžíce strouhaný kokos
- na špičku nože kypřicí prášek
- Krém:
- 150 g máslo
- 150 g cukr moučka
- 2 lžíce kokos
- Na ozdobu:
- 1 bílá a 1 tmavá čokoláda
- trocha kokosu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto (robot si poradí nejlépe) a necháme 2 hodiny odpočinout. Z těsta vyválíme plát asi 2–3 mm silný, vykrájíme tvary (např. kolečka) a upečeme.
-
Připravíme si krém: máslo utřeme s cukrem a přidáme dvě lžíce kokosu.
-
Kolečko namočíme do tmavé čokolády, bílou čokoládou uděláme oblouček a párátkem ho roztáhneme do stran. Dozdobíme kokosem.