Úžasný rychlý mls, který osvěží tělo i duši.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Ingredience
- 250 g máslové sušenky
- 100 g máslo
- 500 ml proslazené mléko
- 8 ks limetky
- 125 ml šlehačka
- 13 g želatina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nadrcené sušenky smícháme s povoleným máslem a vzniklou hmotou vyložíme stěny formy. Proslazené mléko dochutíme limetovou šťávou a nastrouhanou kůrou z jedné limetky. Do tohoto základu vmícháme rozpuštěnou želatinu a vyšlehanou smetanu.
-
Vzniklým krémem naplníme formu, shora ji posypeme zbytkem sušenek s máslem, zabalíme ji pevně do alobalu a dáme na nejméně 4 hodiny do chladu. Platí však, že čím déle se dezert chladí, tím je proleženější a vláčnější.