Reklama
Letní jahodový dortík
Fotogalerie:
 

Letní jahodový dortík

Martina Valentová
Martina Valentová
Holice

Výborný moučník pro horké letní dny. Jahůdkovou pochoutku neocení jen děti, ale i dospělý ke kávičce nebo vychlazenému drinku.

Martina Valentová, Holice

Ingredience

  • 400 g polohrubá mouka
  • 4 vejce
  • 150 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml olej
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 vanilkový puding
  • 500 ml mléko
  • jahodová marmeláda
  • podle velikosti formy jahody
  • 1 želatina
  • 1 kypřící prášek

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z bílků si vyšleháme sníh.
  2. krok2 Cukr vyšleháme se žloutky, poté přisypeme mouku, kypřící prášek, olej a vodu a šleháme. Po dokonalém vyšlehání, přimícháme sníh z bílků.
  3. krok3 Do předem vymazané formy nalejeme těsto a dáme péct zhruba na 25 minut při 200 °C. Těsto neustále hlídáme. Po upečení dáme vychladit.
  4. krok4 Vychladlé těsto pomažeme jahodovou marmeládou.
  5. krok5 Připravíme si vanilkový puding podle postupu na sáčku. Puding nandáme na korpus namazaný marmeládou a na puding pokládáme jahody. Můžete je rozříznout na půl nebo dávat celé.
  6. krok5 Připravíme si želatinu podle postupu na sáčku. Já použila barevnou. Vychladlou želatinu nalejeme na jahody a dáme ztuhnout do ledničky. Po vychladnutí můžeme konzumovat. Přeji dobrou chuť !
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu