Reklama
Lesní mlsání
Fotogalerie:

Lesní mlsání

Veronika Cesarová
Veronika Cesarová
Praha 9
Jednoduchý a rychlý dezert, na němž si pochutnáte.
Veronika Cesarová, Praha

Ingredience

  • 300 g polohrubá mouka
  • 150 g cukr moučka
  • 50 g hera
  • 2 vejce
  • 200 ml mléko
  • 1 kypřící prášek
  • 500 g ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Heru necháme změknout a s cukrem a vaječnými žloutky ji vyšleháme do pěny.
  2. Postupně přidáváme vlažné mléko a část prosáté mouky.
  3. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme ho spolu se zbylou moukou, kypřícím práškem a moučkovým cukrem do těsta.
  4. Těsto rozetřeme na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem (nebojte, nafoukne se). Na povrch poklademe ovoce - doporučuji maliny, borůvky a ostružiny (nejlépe namíchané). Dobré jsou ale také broskve, meruňky, švestky či rebarbora.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 45 minut a po upečení necháme vychladnout.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu