Reklama
Lehké ovocné řezy
Fotogalerie:

Lehké ovocné řezy

Ruth Šklíbová
Ruth Šklíbová
Trutnov

Jsou vynikající i pro ty, kdo musí držet nízkotučnou dietu.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Ingredience

  • Na piškotový korpus:
  • 6 ks vejce
  • 4 a půl plných lžic cukr krupice
  • 6 plných lžic polohrubá mouka
  • 1 plná malá lžička kypřící prášek
  • Na náplň:
  • 500 g netučný tvaroh
  • 200 g jogurt bílý
  • dle chuti cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g borůvky
  • 4 nektarinky
  • 3 banány
  • Na rosol:
  • 750 ml ovocná šťáva
  • 2 ks pudink vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

asi 18 ks

Orientační cena

100 Kč Kč

Postup přípravy

  1. Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírem na pečení. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr a ještě krátce šleháme. Pak lehce přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na 200 °C asi 7 minut.

  2. Vychladlý korpus potřeme krémem z tvarohu, jogurtu a cukrů. Na tvarohový krém poklademe borůvky, oloupané nektarinky a kolečka banánů.

  3. Ovoce zalejeme vychladlým rosolem, který uvaříme z ovocné šťávy. Ovocnou šťávu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Do jedny třetiny šťávy rozmícháme pudinky, a když se začne š'táva vařit rozmíchaný pudink do ní zavaříme.

  4. Řezy dáme vychladit a pak je nakrájíme. Můžeme podávat zdobené ušlehanou smetanou, nemáme-li ovšem dietu :).
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu