Jsou vynikající i pro ty, kdo musí držet nízkotučnou dietu.
Ruth Šklíbová, Trutnov
Ingredience
- Na piškotový korpus:
- 6 ks vejce
- 4 a půl plných lžic cukr krupice
- 6 plných lžic polohrubá mouka
- 1 plná malá lžička kypřící prášek
- Na náplň:
- 500 g netučný tvaroh
- 200 g jogurt bílý
- dle chuti cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 g borůvky
- 4 nektarinky
- 3 banány
- Na rosol:
- 750 ml ovocná šťáva
- 2 ks pudink vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírem na pečení. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr a ještě krátce šleháme. Pak lehce přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na 200 °C asi 7 minut.
-
Vychladlý korpus potřeme krémem z tvarohu, jogurtu a cukrů. Na tvarohový krém poklademe borůvky, oloupané nektarinky a kolečka banánů.
-
Ovoce zalejeme vychladlým rosolem, který uvaříme z ovocné šťávy. Ovocnou šťávu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Do jedny třetiny šťávy rozmícháme pudinky, a když se začne š'táva vařit rozmíchaný pudink do ní zavaříme.
-
Řezy dáme vychladit a pak je nakrájíme. Můžeme podávat zdobené ušlehanou smetanou, nemáme-li ovšem dietu :).