Nejrychlejší jemný dezert, který se nám nepřejedl ani po těch deseti letech, co jej znám.
Hana Voříšková, Znojmo
Ingredience
- 4 vejce
- 100 g cukr moučka
- 1 lžíce karob
- 2 lžíce polohrubá mouka
- 1 šlehačka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme vejce s cukrem, přidáme karob a polohrubou mouku. Hmotu ušleháme buď ručně, nebo šlehačem.
-
Tekutou hmotu vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a zarovnáme stěrkou.
-
Vložíme na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Při pečení se objeví bubliny, které ale hned po vyjmutí z trouby splasknou.
-
Po vychladnutí pomažeme šlehačkou jen 2/3 plátu, aby se při stáčení šlehačka nevyhrnula zbytečně ven. Po stočení roládu zabalíme do alobalu švem plátu dolů a necháme přes noc v lednici.