Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezé roláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 141
Do 30 minut Snadné Na 1 roládu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3107 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 275 g
Tuky 199 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezé roláda z pzeňskaé cukrárny Crystal, vám připomene staré mléčné bary. Retro interiér však doplňují dokonalé dorty a zákusky z poctivých přísad. Recept je upravený na běžnou velikost plechu, kterou většina z nás doma používá. Chcete-li mít roládu zatočenější, rolujte ji směrem od kratší strany. 

Suroviny

bílek 250 g
cca z 8 vajec, ale doporučujeme bílky zvážit
na poprášení

Postup

1

Troubu rozehřejte na 250 °C. Bílky vyšlehejte za postupného přidávání krupicového cukru na pevný sníh, do něj zlehka zamíchejte prosátou mouku a ořechy.

2

Vzniklou promíchanou hmotu stejnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a jemně poprašte moučkovým cukrem. Pečte v předehřáté troubě velmi krátce do světle růžova – trvá to asi 10 minut.

3

Po upečení a vychladnutí odstraňte papír a plát potřete dotuha ušlehanou smetanou. Z delší strany stočte do rolády. Nechte 2 hodiny v chladu rozležet a poté pocukrujete a krájejte na plátky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč