Jednoduché, rychlé a moc dobré.
Zdenka Zienertová, Most
Ingredience
- 5-6 ks bílky
- špetka soli
- 118 g cukr krupice
- 48 g hladká mouka
- 48 g mleté ořechy
- 2 ks smetana na šlehání
- 2 ks ztužovač šlehačky
- ovoce na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílky lehce osolíme a vyšleháme tuhý sníh. V půlce šlehání vmícháme cukr. Do druhé mísy prosejeme mouku a vmícháme ořechy, pak vše přidáme do sněhové hmoty. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto po něm zlehka rozetřeme. Pečeme dorůžova 5–6 minut.
-
Upečený korpus ihned i s pečicím papírem srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak teprve papír pomalu odstraníme. Smetanu se ztužovačem vyšleháme a korpus potřeme. Srolujeme zpět do rolády a dáme do lednice ztuhnout. Ozdobíme ovocem.