Reklama
Ledové tříště
Fotogalerie:

Ledové tříště

Lenka Paulusová

Litomyšl
Na dovolené u moře jsem okoukala přípravu ledové tříště z čerstvého ovoce. Od té doby na tento osvěžující nápoj nedáme dopustit. Připravujeme si ho opravdu často.
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • z 1 l vody led
  • 100 g jahody
  • 300 ml džus jablečný
  • 1–2 citrón
  • 100 g meruňky
  • 3 lžíce cukr krupice
  • snítka máta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Den předem dáme zmrazit dostatečné množství ledu (zhruba 1 l na 3 porce).
  2. krok2 Jahody opláchneme a odstopkujeme. Vhodíme do mixéru a přidáme 100 ml jablečné šťávy, 1 lžíci cukru. Obsah rozmixujeme.
  3. krok3 Třetinu ledu roztlučeme na jemné kousky, naplníme do sklenice a zalijeme jahodovým mixem.
  4. U meruňkové tříště postupujeme podobným způsobem. Při přípravě citronové tříště citrony oloupeme a na ozdobu přidáme mátu. Můžeme přidat i pár lístků do mixéru, dodá to tříšti svěží chuť.

    TIP: Ovoce, které budeme používat na tříšť, by mělo být dobře vyzrálé, jen tak bude tříšť opravdu chutná.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu