Ingredience
- z 1 l vody led
- 100 g jahody
- 300 ml džus jablečný
- 1–2 citrón
- 100 g meruňky
- 3 lžíce cukr krupice
- snítka máta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Den předem dáme zmrazit dostatečné množství ledu (zhruba 1 l na 3 porce).
-
Jahody opláchneme a odstopkujeme. Vhodíme do mixéru a přidáme 100 ml jablečné šťávy, 1 lžíci cukru. Obsah rozmixujeme.
-
Třetinu ledu roztlučeme na jemné kousky, naplníme do sklenice a zalijeme jahodovým mixem.
-
U meruňkové tříště postupujeme podobným způsobem. Při přípravě citronové tříště citrony oloupeme a na ozdobu přidáme mátu. Můžeme přidat i pár lístků do mixéru, dodá to tříšti svěží chuť.
TIP: Ovoce, které budeme používat na tříšť, by mělo být dobře vyzrálé, jen tak bude tříšť opravdu chutná.