Výborné, lehké. Ideální pohoštění pro návštěvu.
Renata Dandová, Kostelec nad Černými lesy
Ingredience
- 400 g hladká mouka
- 6 lžic hrubá mouka
- 1 ks Hera
- 500 ml mléko
- 4 ks vejce
- 1 ks máslo
- 250 g cukr krystal
- 200 g cukr moučka
- 1 sáček vanilkový cukr
- 200 g strouhaný kokos
- 5 lžic vlažná voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těsto: 400 g hladké mouky, 1 Heru, 5 lžic vody a 2 lžičky cukru spojíme v hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Obě poloviny vyválíme a upečeme.
-
Krém: Z půl litru mléka a 6 lžic hrubé mouky uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout. Poté do této kaše všleháme 1 máslo, 20 dkg cukru, 2 žloutky a vanilkový cukr.
Krémem potřeme jednu upečenou placku a druhou plackou přiklopíme. .
-
Poleva: v páře vyšleháme 4 bílky s 200 g moučkového cukru.
Polevu vlijeme na již udělaný korpus a posypeme kokosem.