Lucie Zubatá, Vnorovy
Ingredience
- 4 vejce
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce horké vody
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 100 g nasekaných ořechů
- 50 g rozinek naložených v rumu
- kandované ovoce
- čokoláda
- sušené ovoce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky ušleháme s cukry do pěny a po lžících přidáváme olej a vodu.
-
Vmícháme mouku s práškem do pečiva, ořechy, rozinky, ovoce a sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.
-
Po vytažení z trouby a vyklopení z formy necháme zchladnout. Nakonec polijeme roztopenou čokoládou a dozdobíme například ořechy a sušeným ovocem.