Reklama
Lahodná srdíčka  s brusinkami
Fotogalerie:

Lahodná srdíčka s brusinkami

Petra Truschková

Praha
Ráda vařím a zkouším nové recepty. A tato srdíčka mohu všem jen doporučit. Chutnají ještě lépe, než vypadají. Recept můžeme použít také pro klasický dort z jedné formy, například u příležitosti narozenin. Právě k tomuto zákusku se nyní ráda často vracím. Má ho v oblibě celá naše rodina, nejen děti, které ho přímo zbožňují.
Petra Truschková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 100 g mouka hladká
  • 60 g škrob
  • 1 prášek do pečiva
  • 160 g cukr krupice
  • 160 g máslo
  • 4 vejce
  • z 1 plodu pomerančová kůra
  • Krém
  • 1 kompot brusinkový
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 80 g cukr moučkový
  • 250 g mascarpone
  • 8 plátků želatina
  • 500 g tvaroh
  • Ostatní
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy
  • na ozdobu meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Smícháme mouku se škrobem (Gustin), práškem a cukrem. Přidáme rozehřáté vychladlé máslo, vejce a špetku pomerančové kůry. Formičky vymažeme a vysypeme, naplníme do 1/3 a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Necháme vychladnout.
  2. krok2 Dle návodu připravíme želatinu ze 6 plátků. Tvaroh smícháme s mascarpone, cukrem a citronovou šťávou. Šťávu z brusinek přilijeme k tvarohové náplni. Vmícháme želatinu.
  3. krok3 Z korpusů sejmeme formičky, opláchneme a čisté vložíme zpět na korpusy. Naneseme krém a necháme ztuhnout. Okapané brusinky smícháme s želatinou ze zbývajících dvou plátků a směs naneseme na dortíky. Necháme v lednici opět ztuhnout.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu