Ingredience
- Těsto
- 100 g mouka hladká
- 60 g škrob
- 1 prášek do pečiva
- 160 g cukr krupice
- 160 g máslo
- 4 vejce
- z 1 plodu pomerančová kůra
- Krém
- 1 kompot brusinkový
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- 80 g cukr moučkový
- 250 g mascarpone
- 8 plátků želatina
- 500 g tvaroh
- Ostatní
- dle potřeby tuk na vymazání formy
- dle potřeby mouka na vysypání formy
- na ozdobu meduňka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme mouku se škrobem (Gustin), práškem a cukrem. Přidáme rozehřáté vychladlé máslo, vejce a špetku pomerančové kůry. Formičky vymažeme a vysypeme, naplníme do 1/3 a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Necháme vychladnout.
-
Dle návodu připravíme želatinu ze 6 plátků. Tvaroh smícháme s mascarpone, cukrem a citronovou šťávou. Šťávu z brusinek přilijeme k tvarohové náplni. Vmícháme želatinu.
-
Z korpusů sejmeme formičky, opláchneme a čisté vložíme zpět na korpusy. Naneseme krém a necháme ztuhnout. Okapané brusinky smícháme s želatinou ze zbývajících dvou plátků a směs naneseme na dortíky. Necháme v lednici opět ztuhnout.