Reklama
Kytičky s krémem
Fotogalerie:

Kytičky s krémem

Lucia Malátová

Horoušánky
Jsou sice trošku časově náročnější na přípravu, ale až ochutnáš, rozhodně nebudeš vynaloženého času litovat.
Lucia Malátová, Horoušánky

Ingredience

  • Krém
  • 600 ml smetana ke šlehání
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 1 čokoládová poleva tmavá
  • 3 lžíce rum nebo brandy
  • 2 ztužovač šlehačky
  • 150 g čokoláda hořká
  • Těsto
  • 250 g mouka hladká
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 50 g cukr krupice
  • 1 sáček cukr vanilkový
  • 2 lžíce smetana zakysaná
  • 175 g máslo rozpuštěné

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do ledničky.
  2. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm, vykrájíme kytičky a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut. Zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí – pokud na ní nic neulpí, kytičky jsou světlé a na dotek „pružné“, je hotovo (ztvrdnou až za několik minut po sundání z plechu).
  3. Smetanu spolu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Rozpustíme čokoládu a ještě teplou ji vlijeme do smetany a pořádně promícháme, aby vznikl lehký krém. Pak vmícháme rum a moučkový cukr. Hotový krém dáme nejlépe přes noc ztuhnout do lednice.
  4. Krém naneseme zdobicím sáčkem na polovinu kytiček, druhou polovinou je přiklopíme. Necháme ztuhnout v chladu. Pak je potřeme polevou. Můžeme posypat mandlovými lupínky.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu