Reklama
Kyškový moučník
Fotogalerie:

Kyškový moučník

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Znám jogurtovou bublaninu i tvarohový štrúdl a oblíbila jsem si i moučník z kyšky. Když už člověk musí mlsat, ať má alespoň pocit, že je to zdravé. Navíc kyška buchtu nádherně zlehčí, takže je buchta nadý­chaná a jemně navlhlá. Vydrží i delší skladování, i když se málokdy stane, že by nezmizela ze stolu během pár minut.
Blanka Dihlová, Ludgeřovice

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 200 g máslo
  • 2 hrnky mouka hladká
  • 2 lžíce kakao
  • 1 hrnek kyšky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve v míse ušleháme cukr‚ vejce a heru do pěny. K vymíchaným surovinám potom přidáme jeden hrnek kyšky. Připravíme si hladkou mouku‚ do které dáme dvě lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa.Po lžících ji přidáváme do mísy. Vypracujeme těsto‚ do kterého nakonec přidáme lžičku skořice. Do těsta můžeme podle chuti přidat i rozinky nebo mleté ořechy.

  2. krok2
    Těsto dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi na 150°C.Po upečení buchtu necháme důkladně vystydnout. Na vychladlý moučník namažeme marmeládu a polijeme připravenou čokoládou. Vše posypeme kokosem.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu