Ingredience
- 2 vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 200 g máslo
- 2 hrnky mouka hladká
- 2 lžíce kakao
- 1 hrnek kyšky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve v míse ušleháme cukr‚ vejce a heru do pěny. K vymíchaným surovinám potom přidáme jeden hrnek kyšky. Připravíme si hladkou mouku‚ do které dáme dvě lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa.Po lžících ji přidáváme do mísy. Vypracujeme těsto‚ do kterého nakonec přidáme lžičku skořice. Do těsta můžeme podle chuti přidat i rozinky nebo mleté ořechy.
-
Těsto dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi na 150°C.Po upečení buchtu necháme důkladně vystydnout. Na vychladlý moučník namažeme marmeládu a polijeme připravenou čokoládou. Vše posypeme kokosem.