Ingredience
- Těsto:
- 250 g mouka polohrubá
- 1 žloutek
- 30 g cukr moučkový
- 1/2 cukr vanilkový
- 60 g máslo rozpuštěné
- 50 g mandle nasekané
- 125 ml mléko
- 1 vejce na potření
- z 20 g droždí kvásek
- špetka sůl
- z 1 citronu citronová kůra nastrouhaná
- 50 g papája nakrájená
- Poleva:
- 3 lžíce cukr moučkový
- z 1 citronu citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z uvedených surovin, kromě mandlí a papáji, vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je vykynout.
-
Formu vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, vpracujeme do něj mandle a papáju, urovnáme do chlebíčkové formy a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 170 °C 40 minut dočervena.
-
Z citronové šťávy a moučkového cukru umícháme lesklou řidší polevu.
-
Upečený chlebíček necháme zchladnout a pak jej potáhneme polevou.