Reklama
Kynutý koláč
Fotogalerie:

Kynutý koláč

Zdeňka Polanská

Vsetín
Sladký kynutý koláč‚ který si každý může naplnit podle své fantazie takovou nádivkou‚ jakou má rád.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g mouka hladká
  • 50 g hera
  • 20 g droždí
  • 100 ml mléko
  • 50 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 žloutek
  • špetka sůl
  • náplň (tvarohová, maková, povidla)
  • 1 vejce na potření
  • 5 lžic máslo rozpuštěné
  • Drobenka:
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce mouka hrubá

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do teplého mléka přidáme asi 1 lžíci mouky‚ 1 lžíci cukru‚ rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. V míse smícháme mouku‚ cukr‚ vanilkový cukr‚ rozpuštěný tuk‚ žloutek‚ špetku soli a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto a necháme v teple asi 1 hodinu vykynout.
  3. Na vymazaný plech dáme 1/2 těsta‚ vytvoříme koláč s vyšším okrajem a naplníme ho náplní podle své chuti a fantazie. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem‚ posypeme drobenkou a upečeme.
  4. Vychladlý koláč můžeme ještě polít rozpuštěným máslem. Dané množství vystačí na dva koláče o velikosti klasického talíře.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu