Reklama
Kynutý jablečný závin
Fotogalerie:

Kynutý jablečný závin

Libuše Míková

Beroun
Tento lahodný závin se sádlem a jablky je sice trochu pracnější než štrúdl, ale stojí za to!
Libuše Míková, Beroun

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g mouka hladká
  • 100 g cukr krupice
  • 100 g sádlo
  • 2 žloutek
  • 1 kostka droždí
  • 250 ml mléko
  • trochu citrónová kůra
  • 1 vejce na potření
  • sůl podle chuti
  • Náplň:
  • skořice a cukr podle chuti
  • trochu ořechy sekané
  • 1 kg jablka
  • trochu strouhanka
  • trochu rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme kvásek, vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout.
  2. Poté těsto rozdělíme na dva stejné díly a jeden menší, který poslouží jako základ pro drobné pečivo. Dva stejné díly rozválíme na obdélníky, posypeme strouhankou, strouhanými jablky, skořicí, cukrem, rozinkami a ořechy.
  3. Zavineme a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme nejprve 5 minut na 200 °C, poté 35 minut na 170 °C.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu