Reklama
Kynutý celozrnný koláč s meruňkami
Fotogalerie:

Kynutý celozrnný koláč s meruňkami

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Klasický koláč ve zdravém kabátku.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • dle chuti meruňky
  • 200 g borůvky
  • 300 g celozrnná mouka
  • třtinový cukr
  • 20 g droždí
  • 200 ml mléko
  • špetka soli
  • 40 g máslo
  • 1 vejce
  • 1 tvaroh v alobalu
  • trochu mléka na zředění

Doba přípravy

Počet porcí

1 plech

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. vlažné mléko (100 ml) nalijeme do většího hrnečku, přidáme 2 lžíce třtinového cukru a rozdrobené kvasnice. Kvásek promícháme a necháme ho pár minut na teplém místě. Do větší mísy si zatím prosejeme celozrnnou mouku, přidáme špetku soli a vmícháme vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a zbylé mléko. Těsto dosladíme dle chuti třtinovým cukrem a poté ho rukama zpracujeme tak, aby se všechny přísady propojily. Poté těsto zakryjeme utěrkou a necháme ho vykynout alespoň na 45 minut.
  2. Připravíme si tvarohovou náplň - tvaroh promícháme s vejcem a třtinovým cukrem. Těsto si vyválíme na pomoučeném vále a poté ho přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme jej celý tvarohem a nakonec ho poklademe půlkami meruněk a posypeme ho borůvkami. Koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C (pečeme cca 30 minut).

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu