Reklama
Kynuté koláče s hruškovými povidly
Fotogalerie:

Kynuté koláče s hruškovými povidly

Zlata Borůvková

Pardubice
Když podzim zavoní hruškami, vaříme povidla, kterými potom plníme koláče a jiné moučníky.
Zlata Borůvková, Pardubice

Ingredience

  • na těsto:
  • 500 g hladká mouka
  • 500 g polohrubá mouka
  • 1 kostka droždí
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce rum
  • 250 ml mléko
  • 80 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g máslo
  • 1 lžíce sádlo
  • trocha citronová kůra
  • špetka sůl
  • na náplň a potření:
  • 500 g hrušková povidla
  • 2 na potření koláčů bílky
  • na žmolenku:
  • 100 g máslo
  • 100 g cukr
  • 100 g polohrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mléko v kastrůlku zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí, lehce pocukrujeme a přisypeme trochu mouky. V teple necháme vzejít kvásek.
  2. krok2 V zadělávací míse smícháme mouku, cukry, citronovou kůru a sůl. Do mouky uděláme důlek a do něj vyklepneme žloutky, rum a přepuštěný tuk. Na závěr přidáme i vzešlý kvásek s mlékem.
  3. krok3 Těsto můžeme zpracovat elektrickým hnětačem, bude vláčnější. Necháme na teplém místě kynout minimálně hodinu.
  4. Z vykynutého těsta vyválíme placku silnou asi 1 cm. Sklenkou vykrájíme koláčky, do středu vytlačíme důlek pro povidla (já dávám zhruba 1 lžičku hruškových povidel).Koláče pomažeme rozšlehanými bílky a posypeme žmolenkou připravenou z másla, cukru a mouky.
  5. Pečeme na plechu vyložené pečicím papírem při 180–200 °C dozlatova.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu