Klasika, na kterou nedáme dopustit.
Michaela Prantová, Litvínov
Ingredience
- Kvásek
- 100 ml mléko
- 20 g droždí
- 1 lžička cukr krupice
- špetka sůl
- Těsto
- 500 g hrubá mouka
- 2 vejce
- 100 ml mléko
- podle chuti ovoce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z vlažného mléka, droždí, cukru a soli připravíme kvásek. Po vykynutí ho vlijeme do hrubé mouky, přidáme vejce a mléko a vypracujeme vláčné těsto. Necháme hodinu na teple vykynout.
-
Těsto zpracujeme a tvoříme knedlíky, které naplníme libovolným ovocem. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme z každé strany 5 minut. Servírujeme s tím, co máme rádi (šlehačka, pacholík, máslo, cukr, strouhaný tvaroh, kakao, skořice...).