Borůvková klevela je vynikající a navíc zdravá.
Veronika Poláková, Třeboň
Ingredience
- Knedlíky:
- 500 g polohrubá mouka
- 150 g cukr
- 3 vejce
- 100 g máslo
- 1 ks droždí
- dle potřeby mléko
- Klevela:
- 1/2 l borůvky
- dle chuti cukr moučka
- 1 smetana ke šlehání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z ingrediencí si uděláme těsto na knedlíky. Necháme vykynout. Poté knedlíky vaříme asi 15 minut. Aby se neslily, můžeme je propíchnout vidličkou.
-
Poté si rozmixujeme borůvky. Přidáme moučkový cukr a povaříme asi 10 minut. Nakonec přilijeme smetanu ke šlehání.
-
Hotové knedlíky poté poléváme borůvkovou klevelou.