Reklama
Kynuté bochánky s krémem
Fotogalerie:

Kynuté bochánky s krémem

Lucie Novotná
Lucie Novotná
Kouty

Jedla jsem je u kamarádky, teď už je peču i doma.

Lucie Novotná, Jičín

Ingredience

  • Ingredience
  • 120 g polohrubá mouka
  • 120 g hladká mouka
  • 15 g droždí
  • 50 g cukr
  • 100 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • 1 žloutek
  • 1 na potření vejce
  • na posypání mandlové lupínky
  • na posypání hrubě mletý karamel (dá se umlít v mlýnku)
  • Krém
  • 300 ml mléko
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 lžíce cukr
  • 200 ml smetana ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouky nasypeme do mísy, vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a smetanou a necháme v teple vzejít kvásek. Poté přidáme žloutek a propracujeme těsto, které necháme kynout zakryté utěrkou asi 1 hodinu.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 14 stejných kousků, ze kterých vyrobíme kuličky. Ty klademe na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme mandlovými lupínky a nahrubo mletým karamelem. Pečeme v troubě při 170 °C asi 12–15 minut.

  3. Zatím si připravíme krém. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme tužší pudink, který necháme vychladnout. Pak vmícháme ušlehanou smetanu.

  4. Vychladlé bochánky rozkrojíme a plníme krémem pomocí cukrářského sáčku.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu