Reklama
Reklama
Kynuté bednáčky
Fotogalerie:

Kynuté bednáčky

Jana Peštová

Nová Paka
Koláčky jsou typické pro náš kraj.
Jana Peštová, Nová Paka

Ingredience

  • 35 g máslo
  • tvaroh
  • mléko
  • 10-20g droždí
  • 300 g mouka polohrubá
  • 40 g cukr krupice
  • 1 žloutek
  • povidla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Zaděláme klasické těsto, necháme na teple vykynout. Tvoříme menší koláčky, na­plníme je povidly nebo tvarohem.
  2. Na plech dáme pečicí papír, který pomažeme tu­kem. Na něj dáváme koláčky a ty před upečením po­ma­žeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Dá­me péci.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun
Sladký život /08.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Podle receptu

Terezy Martínkové z Frýdku-Místku

Sladký život /30.01.19
Řecký perník s melasou

Řecký perník s melasou

Martina Gabrielová, Brno

Sladký život /28.01.19
Povidlová bábovka

Povidlová bábovka

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /27.01.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama