Reklama
Reklama
Kynutá buchta se švestkami
Fotogalerie:

Kynutá buchta se švestkami

Ivana Bartušková

Bítovčice
Použít můžeme i meruňky, rybíz, borůvky.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka polohrubá
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 120 g olej
  • 3 žloutek
  • 1 kostka droždí
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • 200 ml mléko
  • špetka sůl
  • 500 g ovoce
  • Drobenka
  • 90 g mouka polohrubá
  • 60 g hera
  • 60 g cukr moučkový
  • Tvaroh
  • 2 tvaroh
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr. Přidáme citronovou kůru a sůl. Do hrnečku odlijeme trochu mléka, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Až kvásek vzejde, přidáme jej do mísy spolu s olejem, žloutky a mlékem.
  2. Zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Pak je vyválíme, potřeme tvarohem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 200 °C dozlatova.
    Drobenka: Do rozpuštěného tuku nasypeme mouku s cukrem a promícháme, až je hmota dostatečně sypká.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava
Sladký život /07.12.18
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /06.12.18
Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Ludmila Zusková, Kamenné Žehrovice

Sladký život /06.12.18
Výborný griliášový dort

Výborný griliášový dort

Vendula Velasová, Pěnčín

Sladký život /06.12.18
Čokoládová kolečka s mandlemi

Čokoládová kolečka s mandlemi

Úžasný sváteční pamlsek

Marta Čiháková, Praha

Sladký život /06.12.18
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Sladký život /05.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama