Ingredience
- Těsto
- 500 g mouka polohrubá
- 100 g cukr moučkový
- 1 cukr vanilkový
- 120 g olej
- 3 žloutek
- 1 kostka droždí
- z 1 citronu citrónová kůra
- 200 ml mléko
- špetka sůl
- 500 g ovoce
- Drobenka
- 90 g mouka polohrubá
- 60 g hera
- 60 g cukr moučkový
- Tvaroh
- 2 tvaroh
- 1 cukr vanilkový
- 1 žloutek
- 2 lžíce máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr. Přidáme citronovou kůru a sůl. Do hrnečku odlijeme trochu mléka, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Až kvásek vzejde, přidáme jej do mísy spolu s olejem, žloutky a mlékem.
-
Zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Pak je vyválíme, potřeme tvarohem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 200 °C dozlatova.
Drobenka: Do rozpuštěného tuku nasypeme mouku s cukrem a promícháme, až je hmota dostatečně sypká.