Reklama
Kynutá bábovka s ořechy
Fotogalerie:

Kynutá bábovka s ořechy

Zuzana Havelková

Třebíč
Výborná k snídani i jako dezert po obědě.
Zuzana Havelková, Třebíč

Ingredience

  • Těsto:
  • 450 g mouka polohrubá
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka sůl
  • 20 g droždí
  • 250 ml mléko
  • 60 g máslo
  • tuk na vymazání formy
  • mouka hladká na vyválení těsta
  • Náplň:
  • 1 cukr vanilkový
  • 4-6 lžic cukr krupice
  • trochu skořice
  • 1/2 hrnečku mléko
  • 200 g ořechy strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Formu vymažeme tukem. Z několika lžic vlažného mléka‚ droždí‚ 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky umícháme kašičku a necháme asi 10 minut v teple, než vzejde kvásek.
  2. Mouku prosejeme‚ osolíme‚ přidáme vykynutý kvásek‚ zbývající hrubý a vanilkový cukr, vlažné mléko a rozehřáté máslo. Vypracujeme těsto‚ povrch posypeme moukou‚ přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.
  3. Připravíme si nádivku: v mléce rozmícháme cukry a skořici‚ přivedeme k varu a pak přisypeme ořechy. Promícháme a odstavíme.
  4. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme plát dlouhý jako obvod formy na bábovku. Poklademe ořechovou nádivkou a zatočíme jako klasický štrúdl. Vložíme do připravené vymaštěné formy a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pečeme při 180 stupňů asi 30 minut dozlatova. Bábovku vyklopíme až po vychladnutí.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu