Reklama
Kuřátka
Fotogalerie:

Kuřátka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Markéty Levé z Prachatic

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 90 g cukru moučky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 160 g másla
  • 1 lžička citronové šťávy
  • NA OZDOBU:
  • 1 bílá potahovací hmota
  • dle potřeby červené potravinářské barvivo
  • 1 bílá čokoládová poleva
  • dle potřeby žluté potravinářské barvivo
  • 1 tmavá čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

45

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, cukru, kukuřičného škrobu, másla a citronové šťávy vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 1 hodinu odpočinout. Pak ho vyválíme na pomoučeném vále na placku a vykrájíme kolečka o průměru 5 cm. Upečeme je a necháme vychladnout.

  2. Kousek bílé potahovací hmoty rozválíme na tenký plát. Z něj si vykrájíme pomocí brčka malá kolečka, která budou sloužit jako oči. Další část hmoty obarvíme červeným barvivem, rozválíme na placku a vykrájíme malé kosočtverečky, ze kterých vytvarujeme zobáčky.

  3. Bílou čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni, obarvíme ji žlutým barvivem a pomocí štětečku naneseme na kolečka. Než poleva ztuhne, naaranžujeme na každé kuřátko zobáček a oči.

  4. Rozpustíme hnědou čokoládovou polevu a pomocí špejle naneseme hnědé tečky jako oči.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína
Sladký život /23.06.18
Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /22.06.18
Melounová marmeláda

Melounová marmeláda

Gabriela Janáková, Polička

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama