Zdravá lehká sladká snídaně či dezert, ideální pro dodání vitamínů a energie v podzimních a zimních sychravých dnech!
Kristin Brokešová, Čeladná
Ingredience
- 5-6 ks kyselejší jablka
- 200 g ovesné vločky
- 250 g cottage sýr
- 5 lžic med
- 1 lžíce mletá skořice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omytá jablka nakrájíme na tenké proužky (cca 1 cm) a dusíme je doměkka ve vodě se skořicí, ale tak, aby se nerozvařila, přibližně 5 minut.
-
Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C a připravíme si posýpku z ovesných vloček, medu a cottage sýru - vše zpracujeme nejlépe rukou. Dle libosti můžeme přidat také kokos. Do zapékací mísy vylijeme jablka se skořicí, posypeme je posýpkou a dáme na 15-20 minut zapékat do trouby.
-
Podáváme v miskách, dochucené jogurtem, ořechy či vanilkovým pudinkem.