Reklama
Křupavá jablka s drobenkou z ovesných vloček
Fotogalerie:

Křupavá jablka s drobenkou z ovesných vloček

Kristin Brokešová
Kristin Brokešová
Čeladná

Zdravá lehká sladká snídaně či dezert, ideální pro dodání vitamínů a energie v podzimních a zimních sychravých dnech!

Kristin Brokešová, Čeladná

Ingredience

  • 5-6 ks kyselejší jablka
  • 200 g ovesné vločky
  • 250 g cottage sýr
  • 5 lžic med
  • 1 lžíce mletá skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Omytá jablka nakrájíme na tenké proužky (cca 1 cm) a dusíme je doměkka ve vodě se skořicí, ale tak, aby se nerozvařila, přibližně 5 minut.
  2. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C a připravíme si posýpku z ovesných vloček, medu a cottage sýru - vše zpracujeme nejlépe rukou. Dle libosti můžeme přidat také kokos. Do zapékací mísy vylijeme jablka se skořicí, posypeme je posýpkou a dáme na 15-20 minut zapékat do trouby.

  3. Podáváme v miskách, dochucené jogurtem, ořechy či vanilkovým pudinkem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu