Krtkův dort trošku jinak.
Jana Marková, Litoměřice
Ingredience
- 320 g hladká mouka
- 180 g cukr
- 3 vejce
- 3 lžíce kakao
- 200 ml mléko
- 200 ml olej
- 1 kypřící prášek
- 250 g tvaroh
- 2 kelímky zakysaná smetana
- 250 ml smetana ke šlehání
- 100 g čokoláda na vaření
- 1 vanilkový cukr
- 400 ml mléko na pudink
- 1 a 1/2 sáčku vanilkový pudink
- 5 ks banány
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme mléko a olej. Sypké suroviny smícháme a postupně je přidáváme k ušlehané směsi. Pečeme cca 25 min na 180 °C ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném pekáči. Necháme vychladnout. Když je korpus studený, tak ho vydlabeme lžičkou, dno a kraje zachováme. Korpus odkládáme do misky, později ho použijeme na přikrytí celého koláče.
-
Uvaříme si pudink a necháme ho vychladnout. Mezitím si vyšleháme šlehačku, zašleháme do ní tvaroh a přidáme čokoládu na vaření nastrouhanou na hrubém struhadle. Opatrně vmícháme do pudinku.
-
Do vydlabaného koláče naskládáme podélně rozkrájené banány a pokryjeme tvarohovým krémem. Na závěr rovnoměrně posypeme drobenkou z korpusu. Doporučuji nechat odpočinout alespoň 2 hodiny v lednici.