Reklama
Krtkův dort na plech
Fotogalerie:

Krtkův dort na plech

Jana Marková
Jana Marková
Litoměřice

Krtkův dort trošku jinak.

Jana Marková, Litoměřice

Ingredience

  • 320 g hladká mouka
  • 180 g cukr
  • 3 vejce
  • 3 lžíce kakao
  • 200 ml mléko
  • 200 ml olej
  • 1 kypřící prášek
  • 250 g tvaroh
  • 2 kelímky zakysaná smetana
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 100 g čokoláda na vaření
  • 1 vanilkový cukr
  • 400 ml mléko na pudink
  • 1 a 1/2 sáčku vanilkový pudink
  • 5 ks banány

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme mléko a olej. Sypké suroviny smícháme a postupně je přidáváme k ušlehané směsi. Pečeme cca 25 min na 180 °C ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném pekáči. Necháme vychladnout. Když je korpus studený, tak ho vydlabeme lžičkou, dno a kraje zachováme. Korpus odkládáme do misky, později ho použijeme na přikrytí celého koláče.

  2. krok2

    Uvaříme si pudink a necháme ho vychladnout. Mezitím si vyšleháme šlehačku, zašleháme do ní tvaroh a přidáme čokoládu na vaření nastrouhanou na hrubém struhadle. Opatrně vmícháme do pudinku.

  3. Do vydlabaného koláče naskládáme podélně rozkrájené banány a pokryjeme tvarohovým krémem. Na závěr rovnoměrně posypeme drobenkou z korpusu. Doporučuji nechat odpočinout alespoň 2 hodiny v lednici.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu