Reklama
Kremrole s jablečným sněhem
Fotogalerie:

Kremrole s jablečným sněhem

Vlaďka Miláčková

Praha
Tato výborná domácí pochoutka dá dost práce. Připravuji ji raději rovnou ze dvou dávek, protože ze stolu okamžitě zmizí.
Vlaďka Miláčková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 350 g mouka hladká
  • 250 g hera
  • 125 ml smetana ke šlehání
  • Náplň
  • 250 g jablka
  • 350 g cukr moučkový
  • 2 bílek

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka nastrouháme najemno. Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme asi na 2–3 hodiny odležet do chladničky. Potom z těsta vyválíme na pomoučeném vále placku asi 2–3 mm silnou a rádýlkem nařežeme 3 cm široké proužky, které s mírným přesahem navinujeme na nenamazané cukrářské trubičky.
  2. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C 15–20 minut.
  3. Vychladlé trubičky plníme náplní, kterou připravíme jednoduše tak, že smícháme ve vysoké míse všechny suroviny a elektrickým šlehačem po dobu 20–25 minut šleháme, až vznikne hustá hmota. Sníh je krásně pevný, neteče a je příjemně ochucený jablíčky. Před podáním trubičky pocukrujeme.

    TIP: Jelikož těsto neobsahuje cukr, lze trubičky naplnit i různými slanými náplněmi.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu