Ingredience
- Těsto
- 350 g mouka hladká
- 250 g hera
- 125 ml smetana ke šlehání
- Náplň
- 250 g jablka
- 350 g cukr moučkový
- 2 bílek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jablka nastrouháme najemno. Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme asi na 2–3 hodiny odležet do chladničky. Potom z těsta vyválíme na pomoučeném vále placku asi 2–3 mm silnou a rádýlkem nařežeme 3 cm široké proužky, které s mírným přesahem navinujeme na nenamazané cukrářské trubičky.
-
Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C 15–20 minut.
-
Vychladlé trubičky plníme náplní, kterou připravíme jednoduše tak, že smícháme ve vysoké míse všechny suroviny a elektrickým šlehačem po dobu 20–25 minut šleháme, až vznikne hustá hmota. Sníh je krásně pevný, neteče a je příjemně ochucený jablíčky. Před podáním trubičky pocukrujeme.
TIP: Jelikož těsto neobsahuje cukr, lze trubičky naplnit i různými slanými náplněmi.