Ingredience
- Těsto
- 300 g mouka hladká
- 100 g cukr moučkový
- 150 g máslo
- 1 vejce
- Náplň
- 6 hruška
- 1 lžíce cukr skořicový
- 2 lžíce rozinky
- 3 lžíce oříšky lískové strouhané
- Lité těsto
- 1 lžíce mouka polohrubá
- 3 lžíce cukr krupice
- 2 vejce
- 180 ml mléko
- Ostatní
- na vymazání formy tuk
- na vysypání formy mouka hrubá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku s cukrem promícháme, přidáme k nim rozměklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Kulatou formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozválíme na silnější plát a pomocí prstů natlačíme do formy se zvýšeným okrajem. Korpus dáme zapéct na 15 minut do trouby předem vyhřáté na 200 °C.
-
Hrušky oloupeme a vykrojíme jádřince. Ovoce nakrájíme na plátky, které klademe na předpečený korpus. Posypeme skořicovým cukrem a rozinkami.
-
Z polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka připravíme lité těsto, kterým zalijeme hrušky. Nahoře moučník posypeme lískovými oříšky a pečeme při teplotě 180 °C asi 45 minut.
TIP: Rozinky můžeme den předem namočit do rumu, dodají pak moučníku pikantní chuť.