Reklama
Krémový hruškový koláč
Fotogalerie:

Krémový hruškový koláč

Helena Šediváková

Praha
Lahodný zákusek ke sváteční kávě by rozhodně neměl na stole chybět. Tímto moučníkem si ostudu neuděláš.
Helena Šediváková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 300 g mouka hladká
  • 100 g cukr moučkový
  • 150 g máslo
  • 1 vejce
  • Náplň
  • 6 hruška
  • 1 lžíce cukr skořicový
  • 2 lžíce rozinky
  • 3 lžíce oříšky lískové strouhané
  • Lité těsto
  • 1 lžíce mouka polohrubá
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 2 vejce
  • 180 ml mléko
  • Ostatní
  • na vymazání formy tuk
  • na vysypání formy mouka hrubá

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku s cukrem promícháme, přidáme k nim rozměklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Kulatou formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozválíme na silnější plát a pomocí prstů natlačíme do formy se zvýšeným okrajem. Korpus dáme zapéct na 15 minut do trouby předem vyhřáté na 200  °C.
  2. krok2 Hrušky oloupeme a vykrojíme jádřince. Ovoce nakrájíme na plátky, které klademe na předpečený korpus. Posypeme skořicovým cukrem a rozinkami.
  3. krok3 Z polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka připravíme lité těsto, kterým zalijeme hrušky. Nahoře moučník posypeme lískovými oříšky a pečeme při teplotě 180 °C asi 45 minut.

    TIP: Rozinky můžeme den předem namočit do rumu, dodají pak moučníku pikantní chuť.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu Jany Lipové z Prahy
Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama