Reklama
Krémový dort s kiwi
Fotogalerie:

Krémový dort s kiwi

Aneta Kortusová

Dolní Hbity
Vaječný likér krému dodá lahodnou chuť.
Aneta Kortusová, Dolní Hbity

Ingredience

  • Těsto
  • 3 vejce
  • 160 g cukr krupice
  • 170 g mouka polohrubá
  • 50 g hera
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • mouka hrubá na vysypání formy
  • tuk na vymazání formy
  • Krém
  • 1 cukr vanilkový
  • 5-6 kiwi
  • 1 želé dortové
  • 250 ml mléko
  • 60 g cukr krupice
  • 1 pudink vanilkový
  • 100 g hera
  • 50 ml likér vaječný

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny‚ pak přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec vlijeme rozpuštěnou vlažnou heru.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě při
    150–160 °C asi 40 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu.
  3. Z mléka‚ cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink‚ který za stálého míchání necháme vychladnout. Heru s vanilkovým cukrem vyšleháme a spojíme s pudinkem a vaječným likérem.
  4. Spodní část dortu naplníme polovinou krému a přiklopíme horní částí korpusu. Na něj a také na boky dortu naneseme zbylý krém a rovnoměrně ho rozetřeme.
  5. Nahoru naskládáme plátky kiwi a potřeme je dortovým želé připraveným dle návodu na obale.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu