Reklama
Krémové řezy s višněmi
Fotogalerie:

Krémové řezy s višněmi

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín

Jsou výborné a přitom tak jednoduché.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 1 balení listové těsto
  • 1 sklenice kompotované vypeckované višně
  • 8 lžic krupice
  • 8 lžic cukr krupice
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 1 vanilkový pudink
  • 400 ml mléko
  • 100 g máslo
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě části, které rozválíme na dva stejně velké pláty. Na několika místech propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na plechu.
  2. Vanilkový pudink uvaříme podle návodu s mlékem, do kterého jsme přidali 5 lžic krupicového cukru. Do teplého (ne horkého) pudinku zašleháme máslo a necháme schládnout. Smetanu ušleháme se ztužovačem dotuha.

  3. Višně scedíme, šťávu doplníme vodou, aby jí bylo 500 ml, nalijeme do hrnce, přidáme 3 lžíce cukru, 8 lžic krupice a vaříme do zhoustnutí. Do husté kaše vmícháme višně a směs rozetřeme na plát upečeného těsta.  Na višně rozetřeme vanilkový pudink a na něj ušlehanou šlehačku. Vše přiklopíme druhým plátem, pocukrujeme a necháme ztuhnout v lednici.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu